Göm menyn

IT-information

Helpdesk

Har du problem med din dator? Kontakta i första hand helpdesk via telefon (013-28 28 28) eller e-post helpdesk@liu.se. Se mer information under rubriken "Ärendehantering" nedan.

 


Innehåll på sidan:


Ärendehantering/felanmälan

För att anmäla ett ärende kan du antingen:

Vid AKUTA ärenden

Ring 013-282828

Vid mindre akuta ärenden

Skicka e-post till helpdesk@liu.se eller skapa ett supportärende via http://minit.liu.se 

Kontakta aldrig en enskild tekniker direkt då det kan försena ert ärende (teknikern kan t ex vara sjuk, ledig eller upptagen i annat ärende). Kontakta alltid Kundcenter så ser de till att ärendet löses på bästa och effektivaste sätt.

 

Kundcenter hjälper direkt eller fördelar resurser

På Kundcenter finns alltid tekniker på plats som antingen hjälper dej direkt (via t ex fjärrhjälp) eller så skickas ärendet vidare till den som är bäst lämpad att lösa ditt problem. Vid ärenden som kräver besök av en tekniker är det alltid någon av de tekniker som sitter i er närhet som kommer och hjälper dej.

Vi vinner alla på att använda ovanstående kontaktvägar. Du får hjälp snabbare och IT-avdelningen får en bättre struktur i sitt arbete. IT-avdelningen får också statistik på inkomna ärenden, vilket gör att de kan identifiera förbättringsområden och skapa stödsystem.

Kundcentrets öppettider - se högerspalten.
IT-hjälp och Guider ►

 


Kontohantering

För ansökan eller information om IT-abonnemang (LiU-id, e-post-, vpn- eller fillagerkonton) vänder du dig till HMV:s kontoansvariga Anna Schenell anna.schenell@liu.se eller Tom Wise thomas.wise@liu.se. Ansökningar om IT-abonnemang går via avdelningen och till Anna eller Tom på denna blankett (pdf) ►

Beslutskonto

Personer som inte har en anställning vid LiU men ändå har en koppling till oss kan få ett IT-abonnemang, ett sk. beslutskonto i storlek Small, Medium eller Large. (Läs mer om vad som ingår i de olika kontotyperna här ►) Det finns därför kriterier för vilka som kan få ett sådant konto och det ska alltid godkännas av avdelningschef vid HMV.


Datorinköp

Datorinköp sköts via en central inköpare på IT kvarter US, enligt de gällande avtal som finns. Inköpet ska alltid vara godkänt av avdelningschef. Tänk gärna igenom vilka behov som finns före kontakt med inköpsansvarig. Kontakta alltid din avdelningsadministratör när du behöver beställa ny dator.

Beställningar ska läggas här. Kontakten ska alltid ske via avdelningsadministratören.


Skrotning av datorer

En dator får aldrig lämnas iväg för skrotning Skrotade datorerutan att vi har förstört hårddisken. Om du har en dator som ska skrotas, mejla då in ett ärende till helpdesk@liu.se så kommer någon av våra tekniker att ta hand om din dator.


 


Programvaror och licenser

För information och frågor om programvaror och licenser mejlar du till helpdesk@liu.se så får du svar från våra tekniker. Behöver du installation av ett program och har licens så kan du antingen mejla in ett ärende (se instruktionerna ovan) eller begära installation via Min-IT. Inköp av programvara kräver alltid godkännande från attestansvarig och du ska uppge projektnummer (10 siffror) där kostnaden ska tas vid beställning.


Beställning av nätverksuttag

Läs mer på LiU-IT:s webbsida om nätverk.

 

LiU-IT:s kundcenter

Läs gärna mer om kundcentret.
Öppet: mån och tors 8 - 20
tis, ons och fre 8 - 17
Tfn: 013-28 2828,
internt från Region-vxl 60 2828
E-post: helpdesk@liu.se

 

IT-hjälp och Guider

Kundcenter

Driftinfo

 


Blogg - Värt att veta

Blogg: Värt att veta - IT-tips för dig på LiU

Blogg med IT-tips om Office-program, pdf, appar o dyl


Sidansvarig: emma.busk.winquist@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-04-22