Välkomna tillbaka!

Vi hoppas att ni alla haft en, efter omständigheterna, fin sommar. Nu är det dags att dra igång höstterminen och flera av er kanske undrar över vad en ”successiv återgång till campusförlagt arbete” kommer innebära för just er.

Läs gärna artikeln på Insidan kring LiU:s övergripande beslut för höstterminen ►

Fortsatt distansläge

Utgångspunkten är fortsatt att det är distansläge som är grunden men att vi kan bedriva viss verksamhet på plats på Campus. Folkhälsomyndigheten rekommenderar fortsatt hemarbete för alla som kan, ända fram till årsskiftet. Dock kvarstår beslutet, tills vidare, att inte längre kräva fullständig distansundervisning på universitet och gymnasieskolor.

LiU följer självklart FHM:s rekommendationer och beslutet från den 4 juni harmoniserar i stort sett med dessa. Vi glesar ut användningen av lokaler till max 50 % samt prioriterar fysisk närvaro för de medarbetare som behövs för den undervisning som sker på plats.

Chefen ansvarar för planering av närvaro

Varje avdelnings- och enhetschef ansvarar för planeringen av närvaro respektive distansarbete inom sin verksamhet. Planeringen utgår från:

• Att verksamhetens behov, förutsättningar och arbetsuppgifternas art styr. Detta innebär att närvaron kan se olika ut mellan olika verksamheter.
  • Att de medarbetare som fortsatt arbetar på distans kan ges möjlighet att komma till arbetsplatsen ibland, i samråd med närmaste chef.
  • Att medarbetare som själva tillhör riskgrupp eller sammanbor med person i riskgrupp bör, efter överenskommelse med närmaste chef, så långt det är möjligt fortsatt erbjudas att arbeta på distans. (Se Socialstyrelsens riktlinjer kring riskgrupper).

Tveka inte att ta kontakt med din närmaste chef om du har frågor eller om något är oklart. Målet är att vi alla ska må så bra som möjligt under rådande omständigheter.

Medarbetarens ansvar för att hålla fysisk distans på Campus

Det är alla medarbetares eget ansvar att hålla fysisk distans då man befinner sig på arbetsplatsen. Det finns skyltning kring hur många som får vistas i mindre utrymmen, såsom kök/fikarum/mötesrum där så är möjligt. Dessa ska följas. Det är även allas ansvar att hjälpas åt att påminna varandra om att hålla avstånd.

Vi har minskat antalet stolar i t ex fikarum och konferensrum. (OBS! De undanställda stolarna ska INTE plockas fram igen.) Det finns också affischer, bordsryttare och golvmarkeringar för att hjälpa till att påminna oss.

Håll i – Håll ut!
Tillsammans klarar vi detta!

Preben Bendtsen, prefekt
Sussanne Börjeson, proprefekt
Mathilda Björk, proprefekt

Fakultetens gemensamma riktlinjer för höstterminen (2020-06-12) ►