Göm menyn

Sommarhälsning från HMVs ledningsgrupp

Hej,

Nu är det äntligen sommar och snart semester. Känslan av att koppla av från jobbet och åka på semester kommer inte att vara densamma som den vi brukar ha. Anledningen är förstås Covid-19 pandemin och alla de restriktioner som denna medför. Dessutom har de flesta också varit hemma och jobbat det mesta av tiden de senaste månaderna på distans. 
 
Nu är det ju som det är och inget vi kan ändra på men vi kan försöka att vända detta till något positivt och göra nya saker på semestern som vi inte brukar göra – och kanske se lite mer av Östergötland och Sverige. Det gäller att vara kreativ och försöka tänka nytt och annorlunda.
 
Och sen när ni kommer ”hem från semestern” och ska gå tillbaka till jobbet – så kommer de flesta av er att fortsätta jobba på distans. Detta ställer ju stora krav på er att få en känsla av skillnaden på när ni är i tjänst och när ni har semester. De som har möjlighet kan åtminstone under semestern stänga det rum ni brukar sitta i och jobba eller packa ihop datorn och ställa den i ett hörn så ni slipper tänka på jobbet. Viktigt att ni markerar för er själv skillnaden mellan jobb och semester – hoppas att ni är kreativa i att göra en skillnad mellan jobb, semester och fritid. En stor utmaning för oss alla, men viktigt för att vi inte ska tröttna och tappa arbetsglädjen och känslan av att ha ledigt. 
 
Det är en utmaning att orka hålla ut och även fortsättningsvis vara försiktiga med vårt sociala umgänge – i skrivande stund pågår fortfarande smittspridning i Östergötland i alla åldersgrupper. Det är inte över ännu.
 
Vi hoppas att vi under den senare delen av hösten, kanske i november, åter kan vara mer eller mindre på plats allihopa, men inget är säkert tyvärr. 
 
Ledningen för institutionen vill önska er alla en fin semester och hoppas att ni kommer att uppleva nya spännande saker som ni annars aldrig hade upplevt och att ni kommer tillbaka mer förnyad kraft att hålla ut ett tag till när det gäller distansläget.


Hälsningar

Britt, Annika, Mathilda, Sussanne och Preben


2020-06-18
Sidansvarig: cecilia.safstrom@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-18