Göm menyn

HMV Intranät

Välkommen till HMV:s internwebb. Vår nya externa hemsida hittar du här

HR-personalEkonomiOrganisation


 

LokalerForskarutbildningKalendarium

MiljöarbeteArbetsmiljöLika Villkor

KommunikationIT och InformationDokumenthantering

SäkerhetKrishanteringÖvrigt
 


 

Aktuellt

Glad Påsk med gula tulpaner

Glad Påsk!

Institutionsledningen hälsar glad påsk till alla medarbetare på HMV!

Så kan övergrepp upptäckas bland äldre

Ett formulär med tio frågor kan hjälpa sjukvården att upptäcka och följa upp utsatthet för övergrepp bland äldre. En första studie har visat att formuläret fungerar bra – utsatthet upptäcks oavsett om det hänt nyligen eller för över 70 år sedan.

Brev illustration

Mejl-hygien

Svämmar din e-post också över av mejl? Nu när alla plötsligt arbetar på distans tenderar mejlskörden att svämma över alla breddar och bli helt ohanterlig för många. Här kommer några tips på hur vi tillsammans kan hålla på mejl-hygienen.

virus illustration

Prioriteringar i vården i Coronatider

Lars Sandman och Prioriteringscentrum vid HMV deltar i arbetet med förtydligande av de etiska riktlinjerna kring prioritering av corona-patienter. Här finns länkar till olika intervjuer och artiklar i ämnet.

Märtha Sund-Levander

Feber - aktuellt ämne

Märtha Sund-Levander intervjuas i Nordegren & Epstein i P1 i veckan kring feber. Vad är feber? Hur mäter man den? Lyssna på klippet här, inslaget börjar ca 27 min in i programmet.

Inspelningsrum

Inspelning av undervisningsmaterial - tips och tricks

Står du inför uppgiften att spela in föreläsningar eller annan typ av undervisningsmoment? Här finns en sammanfattning av tips för hur du går till väga!

Forskning på distans (20-03-17)

Vad gäller forskarutbildning så diskuterar vi nu instruktioner för hur antagningsseminarium och halvtidsseminarier kan genomföras på distans. Disputationer utreds fortfarande på högre nivå på och där inväntar vi besked hur de ska genomföras.

Vi befinner oss i distansläge som påverkar forskningen på olika sätt. I de fall kliniska prover (saliv, serum etc.) samlas in i uppmanar vi till att det är extra viktigt att noga följa de säkerhetsföreskrifter som finns för att förhindra smittspridning.

Lägesuppdatering HMV 2020-03-16

Uppdaterad information från krisgruppen på HMV måndag 16 mars (english version included).

Lägesuppdatering HMV 2020-03-15

Som många säkert uppmärksammat kom LiU:s centrala krisledningsgrupp med nya instruktioner sent i fredags eftermiddag. Här kommer därför information till dig som arbetar på HMV om vad detta innebär för just dig.

Vill du hjälpa oss att användartesta vårt kommande intranät?

För att det nya intranätet ska bli så användarvänligt och användbart som möjligt genomför vi flera olika användartester under utvecklingsperioden. Måndagen den 30 mars mellan kl. 12-15 kommer det genomföras användartester här på Campus US. Användartesterna kommer hållas i Tidlösa, plan 14, Hus 511-001. Kom förbi och delta när du har tid. Testet tar endast fem minuter och inga förberedelser krävs. Välkommen!

Friska kontrollpersoner till whiplashstudie sökes!

Vill du hjälpa oss med vårt forskningsprojekt om långvariga besvär efter en whiplashskada? Vi söker friska kontrollpersoner att jämföra med vid undersökningar av patienter. Det innebär att du som frisk genomgår samma undersökningar och tester som patienterna.

Demensvänligare samhälle - Norrköpingsmodellen

Forskning vid HMV kring ett demensvänligt samhälle röner uppmärksamhet. Elzana Odzacovic disputerade nyligen med sin forskning kring detta och den Norrköpingsmodell som utvecklats för att jobba med att anpassa samhället för att underlätta för demenssjuka personer.


Äldre nyheter

Portaler

 

Omorganisation 2020
Knapp HR-webben
Raindance
LISAM inloggning

Värt Att Veta - IT-tips för dig som jobbar på LiU

Anmäl dig till HMV:s nyhetsbrev

Vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev? Följ denna länk för att anmäla dig till epost-listan

Genom att anmäla dig till listan godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter (e-postadress) för utskick av nyhetsbrev. Vi kommer inte lämna ut din adress till andra och du kan när du vill avsluta din prenumeration via din egen inloggning och lösenord för Mailman (som du erhåller i samband med din anmälan till listan).

Förslagslåda

Saknar du någon information i vårt veckobrev eller på vår internwebb? Har du ett förslag att framföra till ledningen? Fyll i formuläret nedan så tittar vi på det! Du kan givetvis vara anonym om du så önskar, men om du vill få personlig återkoppling är det bra om du fyller i namn och e-postadress också.

Med vänliga hälsningar
Emma Busk Winquist
Kommunikatör, IMH

Förslag

Namn

E-post

Ange siffran 9969Sidansvarig: emma.busk.winquist@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-04-08